Posługa i śpiewy w intencji Zosi

6 lutego
(po zazen 10:30-11:10)

Zosia, pasierbica Matthew, członka BWZ Kannon, choruje na białaczkę. W poniedziałek ofiarowujemy śpiewy w intencji jej powrotu do zdrowia. Wszyscy jesteście zaproszeni i możecie uczestniczyć nawet nie znając naszych śpiewów – to nie wydawanie odpowiednich dźwięków się przydaje, ale obecność, współczucie i dobrożyczenie Zosi i jej bliskim.

Tradycyjnie, kiedy ktoś potrzebuje (potrzeba może być bardzo różna), dedykujemy mu tzw. śpiewy czyli melorecytację paru tekstów stale obecnych w świątyniach zen. Całość trwa około 10 minut i rozpoczyna się o 11:10 bezpośrednio po medytacji, która w tym wypadku trwa od 10:30 do 11:10. Przyjść można na zazen lub na same śpiewy. Nie trzeba śpiewać, nie trzeba zachowywać formy – zwłaszcza gdy się jej nie zna.

Dedykujemy śpiewy Zosi, o której więcej przeczytać możecie tu: https://www.kawalek-nieba.pl/zosia-ciszewska/ Pomocy można też udzielić przekazując 1,5% podatku lub dokonując bezpośrednio wpłaty na konto ze środkami przeznaczonymi na pomoc Zosi i prowadzone przez Fundację Pomocy Dzieciom i Osobom Chorym Kawałek Nieba – szczegóły w linku.