Jarek Kaiin Chybicki: Wybaczanie sobie i innym, warsztat

22 grudnia
w Fundacji i online

Jarek Kaiin Chybicki poprowadzi warsztat na temat wybaczania i medytacji.

Mindfulness to metoda, która pozwala odejść niechcianym uczuciom, myślom, nastrojom, stanom. Dzięki treningowi uważności uczymy się być pełniej w „tu i teraz” , a więc także odzyskujemy własne życie dla siebie. Jednym z obszarów zastosowania uważności jest rozwijanie umiejętności przekraczania urazy, wybaczania i budowania życzliwości w kontaktach z innymi ludźmi, ale także ze sobą. Noszenie urazy czyni więcej szkody nam samym niż osobom, które nas skrzywdziły. Nauka wybaczania pozwala odzyskać pełne siły życiowe. Jednym z obszarów, który trudno objąć wybaczeniem jesteśmy my sami. Także i tu mindfulness może pomóc.

Przyjdź, jeśli chcesz:

• Dowiedzieć się, jak można wybaczać sobie i innym,
  • Zrobić pierwszy krok w treningu uważności,
  • Poznać metody radzenia sobie z codziennymi trudnościami,
  • Być pełniej „tu i teraz”, zamiast rozpamiętywać krzywdy i wpadać w spiralę samoobwiniania się.

Warsztat przeznaczony jest dla wszystkich, którzy pragną nauczyć się radzić sobie z urazami, krzywdami, zranieniami. Zasadniczą osią warsztatu będzie zastosowanie uważności do procesu wybaczania innym i sobie.

Udział online

Korzystamy z komunikatora Google’a

Dlaczego warto wziąć udział

Poznasz i przećwiczysz sprawdzone techniki pozwalające wybaczać sobie i innym.
Otrzymasz dostęp do strony internetowej dedykowanej dla uczestników i uczestniczek warsztatu. Na stronie znajdziesz wiele inspiracji, wskazówek i pomocy w osobistym treningu oraz cztery ebooki dostępne tylko dla uczestników i uczestniczek.

Program warsztatu

• Krótkie wprowadzenie do uważności – mindfulness
  • Wprowadzenie do medytacji uważności i medytacja uważności: Breathing Space oraz medytacja skoncentrowana na oddechu
  • Mini wykład – 2 rodzaje przebaczania, fundamenty przebaczania, metody przebaczania sobie i innym
  • Czym są dwie strzały? Jak porzucić drugą strzałę?
  • Medytacja wybaczenia innym
  • Medytacja wybaczenia sobie
  • Body Scan
  • Projekcja filmu prezentującego przykłady wybaczenia, historie przebaczania